Houten trap bekleden

De houten trap bekleden is een populaire en duurzame manier om uw trap een nieuwe, frisse uitstraling te geven. Uw huis krijgt een volledig nieuwe look door het opnieuw bekleden van uw houten trap. Of u nu kiest voor een klassieke of moderne look, het bekleden van uw trap biedt eindeloze mogelijkheden. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over een houten trap bekleden, de kosten hiervan en of u dat zelf kunt uitvoeren of beter niet.

Kan je zelf een houten trap bekleden?

Dat kan! Maar of dat verstandig is? Die keuze laten we bij u. Hoewel het mogelijk is om zelf uw trap te laten bekleden met hout, is het aan te raden om dit door een professional, zoals Traprenovatie Expert te laten doen. Het bekleden van een trap vereist precisie, kennis en ervaring om een mooie en duurzaam resultaat te bereiken. Daarnaast heeft u de juiste materialen en gereedschappen nodig, die niet iedereen in huis heeft. 

Een nieuwe houten trap binnen 1 dag

Wanneer u besluit om een houten trap te laten bekleden door een expert zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast volop keuze in afwerking kunt u ook kiezen voor een upgrade in comfort en veiligheid door bijvoorbeeld trapverlichting of een bijpassende trapleuning toe te voegen.
Hiermee creëert u een nog veiligere trap. Wat uw wensen of combinatie ook is, bij Traprenovatie Expert denken we graag met u mee in oplossingen en eerlijk advies.  We geven uw houten trap, zonder hak- en breekwerk, binnen 1 dag een prachtige nieuwe look waar u dagelijks plezier zult hebben. 

Verschillende materialen voor het bekleden van een houten trap

Er zijn meerdere opties voor het bekleden van een houten trap. Hieronder vindt u de meest populaire keuzes van dit moment:

Elke trap en elk materiaal heeft zijn eigen charme en functionaliteit. PVC of kunststof overzettreden zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor intensief gebruikte trappen, dankzij de hoge slijtvastheid en het eenvoudige onderhoud. Een keuze voor hout of laminaat brengt een warme en natuurlijke sfeer in huis.

Wat kost een houten trap bekleden?

De kosten van een trap bekleden met hout zijn afhankelijk van verschillende factoren. Naast het aantal treden en soort trap worden de kosten van een traprenovatie ook bepaalt door de ondergrond en de staat van de huidige trap. Op de vraag ‘Wat kost een houten trap bekleden?’ is dan ook geen standaard antwoord te geven. Over het algemeen is een houten trap bekleden voordeliger dan het plaatsen van een volledig nieuwe trap. Uiteraard kunt u bij Traprenovatie Expert specifiek op uw situatie en wensen een offerte aanvragen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

De oplossing: Huur de vakmensen van Traprenovatie Expert in

Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren firma voor het bekleden van uw houten trap, dan bent u bij Traprenovatie Expert aan het juiste adres. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring met het renoveren en bekleden van houten trappen. Geen trap is ons te gek! We begrijpen als geen ander dat uw trap een belangrijk onderdeel is van uw woning en dat u alleen het beste resultaat wilt.
Daarom zorgen wij ervoor dat uw trap binnen één dag, zonder hak- en breekwerk weer als nieuw is. Naadloos afgewerkt en met 20 jaar garantie!

Wanneer u kiest voor Traprenovatie Expert, kiest u voor:

  • Vakkundig, eerlijk advies en persoonlijke begeleiding
  • Een ruime keuze aan hoogwaardige materialen
  • Snelle en professionele renovatie, binnen 1 dag zonder hak- en breekwerk

Neem vandaag nog contact met ons op om een bezoek aan de showroom te plannen, een kosteloze offerte aan te vragen of doe de online traptest en ontdek hoe wij uw trap een nieuwe look kunnen geven. 

Binnen 1 dag uw trap weer als nieuw

Bij Traprenovatie Expert heeft u keuze uit diverse mogelijkheden voor het bekleden van uw houten trap. Kiest u voor hout, betonlook of iets anders?  Of wilt u een combinatie van twee kleuren door bijvoorbeeld de treden een andere houtkleur te doen dan de stootborden. Wat uw wensen of combinaties ook zijn, bij Traprenovatie Expert denken we met u mee.  We renoveren uw houten trap zonder hak- en breekwerk binnen 1 dag naar een prachtige nieuwe trap waar je dagelijks plezier zult hebben.

Bekelde houten trap

Is uw trap geschikt voor een traprenovatie?

Benieuwd of wij uw trap in één dag kunnen omtoveren in een nieuw exemplaar? Ontdek het eenvoudig via onze traptest.

De oplossingen van Traprenovatie Expert

Onderhoudsvrije traprenovatie

Een prachtige trap waar je jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

Meer informatie

Houten traprenovatie

Massief houten traptreden uitgevoerd in de houtsoort van je keuze

Meer informatie

Traprenovatie voor een spiltrap

Traprenovatie Expert is de enige aanbieder binnen de Benelux die voor deze trappen een renovatie kan uitvoeren met HPL.

Meer informatie

Eendaagse traprenovaties met 20 jaar garantie

Is dit mijn trap?” Het is een reactie die wij vaak (en graag) horen, nadat wij een gerenoveerde trap hebben opgeleverd. Traprenovatie Expert vernieuwd uw oude trap en brengt deze helemaal in de stijl die u wenst. Daarbij heeft u een enorme vrijheid bij het kiezen van materialen en kleurdecors.

Gaat u voor HPL-kunststof overzettreden voor uw houten trap? Geeft u uw betonnen trap een tweede leven met overzettreden van massief hout? Of maakt u van uw stalen spilstrap een onderhoudsvrije trap met HPL-bloktreden? Wat u ook kiest: de beste kwaliteit, afwerking en service krijgt u er van ons standaard bij.

Offerte aanvragen

Overtuigd van ons product?

Wij kunnen ook uw trap in 3 stappen renoveren.

Het renoveren van open of dichte trappen van hout, beton of steen is hét specialisme van Traprenovatie Expert. Kwaliteit staat daarbij voorop. Net dat extra beetje werk om het eindresultaat naar een hoger plan te tillen. Een kwestie van mentaliteit.

Offerte aanvragen

Bekijk deze video

Stap 1 - Offerte aanvragen

De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Nadat u de offerte heeft aangevraagd, neemt één van onze experts contact met u op. Indien u geïnteresseerd bent in specifiekere mogelijkheden betreft uw trap, kunt u een kosteloos adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs.

Stap 2 - Adviesgesprek

Tijdens het kosteloos adviesgesprek worden alle mogelijkheden voor uw trap besproken en tonen wij u de beschikbare materialen met bijbehorende decor kleuren. Daarnaast wordt uw trap nauwkeuring ingemeten en stellen wij een passende prijsopgave voor u op. Wanneer u daarmee akkoord gaat, dan plannen wij de traprenovatie voor u in.

Stap 3 - Renovatie

Nadat uw traprenovatie is ingepland, zullen onze monteurs op de afgesproken dag en tijd uw trap komen renoveren. Uw traprenovatie zal binnen één dag gerealiseerd worden!

Ja, ik wil kosteloos een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.

Veelgestelde vragen

Is Traprenovatie Expert werkzaam in heel Nederland en België?

Jazeker! Traprenovatie Expert werkt met adviseurs door heel Nederland en Nederlandstalig België. Dus voor een traprenovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem nu contact met ons op en maak direct een afspraak met een adviseur bij u thuis.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Traprenovatie Expert kan uw trap voorzien van een fraaie nieuwe uitstraling. Een trap laten opknappen kan na verloop van tijd wenselijk zijn door slijtage aan de traptreden. Daarnaast kan ook de uitstraling van uw trap een goede reden zijn om te kiezen voor renovatie.

Moet ik oude bekleding op de trap verwijderen voordat jullie mijn trap onderhoudsvrij gaan renoveren?

Wij adviseren om eventuele vloerbedekking of resten hiervan te verwijderen, voordat onze monteurs langskomen. Kleine, harde lijmresten kunt u laten zitten.