Krakende Trap

Een krakende trap kan een bron van ergernis zijn in huis. Het gekraak bij iedere stap kan storend zijn voor uzelf en uw huisgenoten. Als expert in traprenovaties begrijpen we hoe vervelend een krakende trap kan zijn. Gelukkig zijn er oplossingen om dit probleem aan te pakken. In dit artikel vertellen we u graag wat u kunt doen aan een krakende trap.

Waarom kraakt een trap?

De meest voorkomende reden van een krakende trap is veroudering en slijtage. Vooral een oude houten trap staat bekend als krakende trap. Dit komt omdat het hout, een natuurproduct, kan werken en daardoor kan een houten trap in de loop der tijd gaan kraken. Krakende trappen komen het meeste voor bij dichte trappen maar zeker ook bij open trappen.

Redenen of oorzaken waarom uw trap kan kraken zijn:

  • Loskomende traptreden
  • Veroudering van het hout
  • Vochtigheid en temperatuurschommelingen
  • Slecht constructie of installatie

Oplossingen voor een krakende trap

Een krakende trap kan als erg vervelend ervaren worden. Om een trap kraakvrij te maken is het belangrijk om eerst de oorzaak van het kraken vast te  stellen voordat u een oplossing kiest. Traprenovatie Expert heeft door zijn jarenlange ervaring met krakende trappen verschillende oplossingen om uw trap te renoveren en kraakvrij te maken. Enkele oplossingen kunnen zijn:

  • Kraaklatten trap: Het aanbrengen van kraaklatten kan helpen om het kraken te verminderen of te elimineren.
  • Trap kraakvrij maken: Onze experts kunnen uw trap kraakvrij maken door de traptreden te verstevigen en eventuele losse onderdelen vast te zetten.
  • Houten trap renovatie: Als uw houten trap verouderd is, kan een volledige renovatie de oplossing zijn. We kunnen uw trap als nieuw maken en tegelijkertijd het kraken verhelpen.

Zelf uw krakende trap repareren of laten doen door de expert?

Wanneer u te maken heeft met een krakende trap, staat u voor de keuze: zelf repareren of laten uitvoeren door een vakman. Het herstellen van een krakende trap kan eenvoudig zijn, maar ook heel complex.
Het is aan te raden om eerst zelf proberen de oorzaak van de krakende trap te achterhalen. Daarna kunt u beslissen of het een relatief makkelijke klus is of eentje die u liever uitbesteedt. In dat geval is uw vooronderzoek heel fijn voor de expert. Samen met u kan er dan beslist worden of de krakende trap eenvoudig kraakvrij gemaakt kan worden of dat er misschien toch een volledige traprenovatie nodig.
In het geval van een traprenovatie wordt de trap met overzettreden kraakvrij gemaakt.
Vertrouw op de expertise van de expert voor een duurzaam resultaat.

Waarom kiezen voor Traprenovatie Expert bij uw krakende trap?

Bij Traprenovatie Expert begrijpen we hoe vervelend een krakende trap kan zijn. Daarom zijn wij uw perfecte partner om u te helpen aan een kraakvrij trap. Onze ervaren vakmensen staan klaar om uw trap te inspecteren en een passende oplossing te bieden.
Traprenovatie Expert in het kort:

  • Persoonlijk advies: We luisteren naar uw wensen, voorzien u van eerlijk en goed advies. Daarnaast is een kosteloze offerte standaard bij ons. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.
  • Vakmanschap: Onze vakmensen hebben passie voor het vak en jarenlange ervaring in het oplossen van krakende trappen.
  • Kwaliteit: We gebruiken alleen de beste materialen voor een duurzaam en naadloos eindresultaat. Daarom kunnen we ook 20 jaar garantie geven.

Kies voor Traprenovatie Expert en ervaar binnen 1 dag al het comfort van een stille, kraakvrije trap. Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek of kosteloze offerte. Laat uw krakende trap verleden tijd worden met de vakmensen van Traprenovatie Expert.

Is uw trap geschikt voor een traprenovatie?

Benieuwd of wij uw trap in één dag kunnen omtoveren in een nieuw exemplaar? Ontdek het eenvoudig via onze traptest.

De oplossingen van Traprenovatie Expert

Onderhoudsvrije traprenovatie

Een prachtige trap waar je jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

Meer informatie

Houten traprenovatie

Massief houten traptreden uitgevoerd in de houtsoort van je keuze

Meer informatie

Traprenovatie voor een spiltrap

Traprenovatie Expert is de enige aanbieder binnen de Benelux die voor deze trappen een renovatie kan uitvoeren met HPL.

Meer informatie

Eendaagse traprenovaties met 20 jaar garantie

Is dit mijn trap?” Het is een reactie die wij vaak (en graag) horen, nadat wij een gerenoveerde trap hebben opgeleverd. Traprenovatie Expert vernieuwd uw oude trap en brengt deze helemaal in de stijl die u wenst. Daarbij heeft u een enorme vrijheid bij het kiezen van materialen en kleurdecors.

Gaat u voor HPL-kunststof overzettreden voor uw houten trap? Geeft u uw betonnen trap een tweede leven met overzettreden van massief hout? Of maakt u van uw stalen spilstrap een onderhoudsvrije trap met HPL-bloktreden? Wat u ook kiest: de beste kwaliteit, afwerking en service krijgt u er van ons standaard bij.

Offerte aanvragen

Overtuigd van ons product?

Wij kunnen ook uw trap in 3 stappen renoveren.

Het renoveren van open of dichte trappen van hout, beton of steen is hét specialisme van Traprenovatie Expert. Kwaliteit staat daarbij voorop. Net dat extra beetje werk om het eindresultaat naar een hoger plan te tillen. Een kwestie van mentaliteit.

Offerte aanvragen

Bekijk deze video

Stap 1 - Offerte aanvragen

De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Nadat u de offerte heeft aangevraagd, neemt één van onze experts contact met u op. Indien u geïnteresseerd bent in specifiekere mogelijkheden betreft uw trap, kunt u een kosteloos adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs.

Stap 2 - Adviesgesprek

Tijdens het kosteloos adviesgesprek worden alle mogelijkheden voor uw trap besproken en tonen wij u de beschikbare materialen met bijbehorende decor kleuren. Daarnaast wordt uw trap nauwkeuring ingemeten en stellen wij een passende prijsopgave voor u op. Wanneer u daarmee akkoord gaat, dan plannen wij de traprenovatie voor u in.

Stap 3 - Renovatie

Nadat uw traprenovatie is ingepland, zullen onze monteurs op de afgesproken dag en tijd uw trap komen renoveren. Uw traprenovatie zal binnen één dag gerealiseerd worden!

Ja, ik wil kosteloos een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.

Veelgestelde vragen

Is Traprenovatie Expert werkzaam in heel Nederland en België?

Jazeker! Traprenovatie Expert werkt met adviseurs door heel Nederland en Nederlandstalig België. Dus voor een traprenovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem nu contact met ons op en maak direct een afspraak met een adviseur bij u thuis.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Traprenovatie Expert kan uw trap voorzien van een fraaie nieuwe uitstraling. Een trap laten opknappen kan na verloop van tijd wenselijk zijn door slijtage aan de traptreden. Daarnaast kan ook de uitstraling van uw trap een goede reden zijn om te kiezen voor renovatie.

Moet ik oude bekleding op de trap verwijderen voordat jullie mijn trap onderhoudsvrij gaan renoveren?

Wij adviseren om eventuele vloerbedekking of resten hiervan te verwijderen, voordat onze monteurs langskomen. Kleine, harde lijmresten kunt u laten zitten.