Trap Bekleden met Hout

Bent u het uiterlijk van uw trap beu? Wilt u de trap opnieuw laten bekleden? Dan ben je bij de firma Traprenovatie Expert aan het juiste adres. Onze vakmensen renoveren de trap binnen één dag, zonder hak- en breekwerk. Of u de trap wilt bekleden met PVC, vinyl of een hout- of betonlook. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek hoe eenvoudig uw de trap een nieuwe look kunt laten geven.

Zoekt u een duurzame, stijlvolle en kwalitatieve manier om uw trap te renoveren? Overweeg dan zeker het bekleden van uw trap met hout. In dit artikel informeren wij u over de voordelen van houten trapbekleding en welk materiaal het meest geschikt is voor uw trap. Ook beantwoorden we veel gestelde vragen over de kosten, levensduur en afwerking van een houten trapbekleding.

De charme van houten trapbekleding

Het bekleden van een trap met hout is niet alleen duurzaam maar ook sfeervol. Hout geeft elke trap een warme uitstraling en past zowel bij authentieke als moderne interieurs. Met houten bekleding geeft u uw trap niet alleen een frisse, maar ook een tijdloze nieuwe look.

Voordelen van trapbekleding met hout

Het bekleden van uw trap met hout kent verschillende voordelen. Zo is een trapbekleding van hout duurzaam en heeft deze een lange levensduur. Mits de trap op de juiste manier is behandeld en onderhouden, kan deze zelfs nog langer meegaan. Daarnaast geeft hout een natuurlijke uitstraling aan uw trap. Kies voor een houten traprenovatie voor optimaal gemak en de mogelijkheid tot het toevoegen van trapverlichting.

Geschikte houtsoorten voor trapbekleding

Er zijn verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor trapbekleding. Een populaire keuze is eikenhout. Eikenhout is een hardhoutsoort en zeer geschikt voor trappen. Andere geschikte houtsoorten zijn notenhout, iroko, mahonie en esdoorn. De keuze voor een bepaalde houtsoort hangt samen met persoonlijke voorkeur en budget. Eikenhout is de meest gebruikte houtsoort voor trapbekleding vanwege de stevigheid en duurzaamheid. Wenst u een onderhoudsvrije houten trap? Kies dan voor treden van PVC, HPL of vinyl met houtstructuur.

Kosten van trapbekleding met hout

De kosten voor het bekleden van uw trap met hout kunnen variëren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de gekozen houtsoort, de grootte van de trap en de afwerking. Het is belangrijk om de kosten goed in kaart te brengen voordat u een beslissing neemt. Daarom kunt u bij ons kosteloos een offerte aanvragen, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.

Levensduur van trapbekleding met hout

Een trapbekleding van hout gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Dit hangt af van verschillende factoren zoals de kwaliteit van het hout, de behandeling en het onderhoud. Goed onderhoud van de trapbekleding is daarom essentieel. Regelmatig reinigen en onderhouden met speciale schoonmaakproducten, en het behandelen van de trap met polish, bevordert de levensduur van de houten trapbekleding. Wenst u een onderhoudsvrije houten trap? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Afwerking van trapbekleding met hout

De afwerking van een houten trapbekleding is erg belangrijk. Er zijn diverse mogelijkheden om de trap af te werken, zoals verven, lakken, in de olie of wax zetten of kiezen voor een onderhoudsvrije optie. Om een duurzaam resultaat te behalen, is het verstandig om een specialist in te schakelen voor de afwerking van de trap.

Kies voor een krasvaste trap met houtlook

Een trap met houtlook is dé trend van dit moment. Het geeft uw trap een elegante en moderne uitstraling en is daarnaast ook nog eens veiliger en comfortabeler dan een trap met gladde treden. Kies daarom voor een specialist op het gebied van trapbekleding. Wij zorgen ervoor dat u binnen één dag zonder hak- en breekwerk een nieuwe trap heeft, die perfect is afgewerkt en veilig is.

Trap bekleden met hout? Kies voor onze expertise

Het bekleden van uw trap met hout is een mooie en duurzame oplossing voor een nieuwe look. Kies voor een specialist en de meest geschikte houtsoort voor uw trap, zodat deze goed wordt afgewerkt en langer meegaat. Indien u kiest voor een houten trapbekleding, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Wenst u een krasvaste trap met houtlook? Of een houten trap met trapverlichting? Schakel dan een specialist in op het gebied van trapbekleding en neem contact met ons op.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het bekleden van uw trap. Wij leveren maatwerk en renoveren uw trap binnen één dag zonder hak- en breekwerk. Onze vakmensen kunnen u helpen bij elke stap van het trapbekledingproces. Neem contact met ons op voor een kosteloze offerte of bezoek onze showroom om alle mogelijkheden in het echt te zien.

Traprenovatie met overzettrede foto voor en na

Is uw trap geschikt voor een traprenovatie?

Benieuwd of wij uw trap in één dag kunnen omtoveren in een nieuw exemplaar? Ontdek het eenvoudig via onze traptest.

De oplossingen van Traprenovatie Expert

Onderhoudsvrije traprenovatie

Een prachtige trap waar je jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

Meer informatie

Houten traprenovatie

Massief houten traptreden uitgevoerd in de houtsoort van je keuze

Meer informatie

Traprenovatie voor een spiltrap

Traprenovatie Expert is de enige aanbieder binnen de Benelux die voor deze trappen een renovatie kan uitvoeren met HPL.

Meer informatie

Eendaagse traprenovaties met 20 jaar garantie

Is dit mijn trap?” Het is een reactie die wij vaak (en graag) horen, nadat wij een gerenoveerde trap hebben opgeleverd. Traprenovatie Expert vernieuwd uw oude trap en brengt deze helemaal in de stijl die u wenst. Daarbij heeft u een enorme vrijheid bij het kiezen van materialen en kleurdecors.

Gaat u voor HPL-kunststof overzettreden voor uw houten trap? Geeft u uw betonnen trap een tweede leven met overzettreden van massief hout? Of maakt u van uw stalen spilstrap een onderhoudsvrije trap met HPL-bloktreden? Wat u ook kiest: de beste kwaliteit, afwerking en service krijgt u er van ons standaard bij.

Offerte aanvragen

Overtuigd van ons product?

Wij kunnen ook uw trap in 3 stappen renoveren.

Het renoveren van open of dichte trappen van hout, beton of steen is hét specialisme van Traprenovatie Expert. Kwaliteit staat daarbij voorop. Net dat extra beetje werk om het eindresultaat naar een hoger plan te tillen. Een kwestie van mentaliteit.

Offerte aanvragen

Bekijk deze video

Stap 1 - Offerte aanvragen

De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Nadat u de offerte heeft aangevraagd, neemt één van onze experts contact met u op. Indien u geïnteresseerd bent in specifiekere mogelijkheden betreft uw trap, kunt u een kosteloos adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs.

Stap 2 - Adviesgesprek

Tijdens het kosteloos adviesgesprek worden alle mogelijkheden voor uw trap besproken en tonen wij u de beschikbare materialen met bijbehorende decor kleuren. Daarnaast wordt uw trap nauwkeuring ingemeten en stellen wij een passende prijsopgave voor u op. Wanneer u daarmee akkoord gaat, dan plannen wij de traprenovatie voor u in.

Stap 3 - Renovatie

Nadat uw traprenovatie is ingepland, zullen onze monteurs op de afgesproken dag en tijd uw trap komen renoveren. Uw traprenovatie zal binnen één dag gerealiseerd worden!

Ja, ik wil kosteloos een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.

Veelgestelde vragen

Is Traprenovatie Expert werkzaam in heel Nederland en België?

Jazeker! Traprenovatie Expert werkt met adviseurs door heel Nederland en Nederlandstalig België. Dus voor een traprenovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem nu contact met ons op en maak direct een afspraak met een adviseur bij u thuis.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Traprenovatie Expert kan uw trap voorzien van een fraaie nieuwe uitstraling. Een trap laten opknappen kan na verloop van tijd wenselijk zijn door slijtage aan de traptreden. Daarnaast kan ook de uitstraling van uw trap een goede reden zijn om te kiezen voor renovatie.

Moet ik oude bekleding op de trap verwijderen voordat jullie mijn trap onderhoudsvrij gaan renoveren?

Wij adviseren om eventuele vloerbedekking of resten hiervan te verwijderen, voordat onze monteurs langskomen. Kleine, harde lijmresten kunt u laten zitten.