Trap Bekleden met Verlichting

Bent u het uiterlijk van uw trap beu? Wilt u de trap opnieuw laten bekleden? Dan ben je bij de firma Traprenovatie Expert aan het juiste adres. Onze vakmensen renoveren de trap binnen één dag, zonder hak- en breekwerk. Of u de trap wilt bekleden met PVC, vinyl of een hout- of betonlook. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek hoe eenvoudig uw de trap een nieuwe look kunt laten geven.

Wanneer u overweegt uw trap te bekleden én te voorzien van verlichting, kiest u voor een combinatie van functionaliteit en esthetiek. Het bekleden van de trap met verlichting is een verstandige keuze die veiligheid, sfeer en een moderne uitstraling met elkaar samenbrengt. In de praktijk zien we steeds vaker dat onze klanten kiezen voor een trap met verlichting en daarmee kiezen voor extra veiligheid en luxe.

Trapverlichting kan op verschillende manieren worden toegepast en biedt vele voordelen. In dit artikel leest u alles over de werking van trapverlichting, de meerwaarde voor uw woning en de beschikbare opties om uw trap te verlichten.

Hoe werkt trapverlichting?

Het bekleden van uw trap met verlichting is een eenvoudig proces. U heeft niet meer nodig dan een stopcontact en de expertise van Traprenovatie Expert. Eenmaal geïnstalleerd, is de trapverlichting onderhoudsvrij en gebruiksvriendelijk. Deze innovatieve trapverlichting van Traprenovatie Expert maakt gebruik van ledverlichting en indien gewenst sensoren om uw trap veilig en energiezuinig te maken. Er zijn verschillende soorten trapverlichting:

 • Verlichting met sensor: activeert door beweging en licht op wanneer nodig.
 • Verlichting met een tijdschakelaar: u bepaalt zelf wanneer de trapverlichting aan is.
 • Draadloze verlichting: voor een strakke installatie zonder zichtbare bedrading.
 • Dimbare verlichting: stelt u in staat de lichtintensiteit naar wens aan te passen.

Waarom kiezen voor trapverlichting?

Kiezen voor trapverlichting kent meerdere voordelen. Allereerst verhoogt het uw veiligheid, aangezien goed verlichte treden het risico op struikelen en vallen verminderen. Ook creëert de zachte verlichting van de led-lampen een warme en sfeervolle omgeving. Bovendien is ledverlichting duurzaam, energiezuinig en heeft het een lange levensduur.

Verschillende soorten trapverlichting

Bij Traprenovatie Expert bieden we een breed scala aan mogelijkheden voor traprenovatie en trapverlichting. Afhankelijk van de soort trap die u heeft en uw persoonlijke voorkeur kunt u kiezen uit:

 • Verlichting voor een dichte trap: subtiel weggewerkt in de treden of trapboom.
 • Verlichting voor een open trap: vaak geplaatst onder de treden voor een veilig en zwevend effect.
 • Inbouwverlichting met sensor: voor een naadloze integratie en altijd een verlichte trap.
 • Verlichting in de leuning: voegt een extra dimensie toe aan de verlichting.

 

 

Tips voor het verlichten van uw trap

Bij het verlichten van de trap zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden om tot een perfecte trapverlichting te komen:

 • Zorg voor een gelijkmatige lichtverdeling om schaduwen te verminderen.
 • Kies voor een kleurtemperatuur die past bij de rest van het interieur.
 • Overweeg trapverlichting met bewegingssensor voor extra veiligheid, gemak en energiebesparing.

Bij Traprenovatie Expert bent u verzekerd van deskundigheid en kwaliteit. Onze trapverlichtingssystemen zijn niet alleen praktisch en mooi, maar ook onderhoudsvrij dankzij het gebruik van ledverlichting. Kies voor een upgrade van uw trap die niet alleen de veiligheid verhoogt, maar ook uw huis van een nieuwe uitstraling voorziet. Geef uw trap de upgrade die het verdient met de trapverlichting van Traprenovatie Expert en geniet van een samenspel van veiligheid, comfort, stijl en innovatie.

Trap bekleden met trapverlichting

Geef uw trap niet alleen een upgrade met prachtige overzettreden, maar kies ook voor veiligheid door te kiezen voor een trap bekleding met trapverlichting door de vakmensen van Traprenovatie Expert. Vraag een kosteloze offerte aan of plan een afspraak in onze showroom om alle mogelijkheden te ontdekken en te bespreken.

Betonlook traprenovatie

Is uw trap geschikt voor een traprenovatie?

Benieuwd of wij uw trap in één dag kunnen omtoveren in een nieuw exemplaar? Ontdek het eenvoudig via onze traptest.

De oplossingen van Traprenovatie Expert

Onderhoudsvrije traprenovatie

Een prachtige trap waar je jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

Meer informatie

Houten traprenovatie

Massief houten traptreden uitgevoerd in de houtsoort van je keuze

Meer informatie

Traprenovatie voor een spiltrap

Traprenovatie Expert is de enige aanbieder binnen de Benelux die voor deze trappen een renovatie kan uitvoeren met HPL.

Meer informatie

Eendaagse traprenovaties met 20 jaar garantie

Is dit mijn trap?” Het is een reactie die wij vaak (en graag) horen, nadat wij een gerenoveerde trap hebben opgeleverd. Traprenovatie Expert vernieuwd uw oude trap en brengt deze helemaal in de stijl die u wenst. Daarbij heeft u een enorme vrijheid bij het kiezen van materialen en kleurdecors.

Gaat u voor HPL-kunststof overzettreden voor uw houten trap? Geeft u uw betonnen trap een tweede leven met overzettreden van massief hout? Of maakt u van uw stalen spilstrap een onderhoudsvrije trap met HPL-bloktreden? Wat u ook kiest: de beste kwaliteit, afwerking en service krijgt u er van ons standaard bij.

Offerte aanvragen

Overtuigd van ons product?

Wij kunnen ook uw trap in 3 stappen renoveren.

Het renoveren van open of dichte trappen van hout, beton of steen is hét specialisme van Traprenovatie Expert. Kwaliteit staat daarbij voorop. Net dat extra beetje werk om het eindresultaat naar een hoger plan te tillen. Een kwestie van mentaliteit.

Offerte aanvragen

Bekijk deze video

Stap 1 - Offerte aanvragen

De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Nadat u de offerte heeft aangevraagd, neemt één van onze experts contact met u op. Indien u geïnteresseerd bent in specifiekere mogelijkheden betreft uw trap, kunt u een kosteloos adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs.

Stap 2 - Adviesgesprek

Tijdens het kosteloos adviesgesprek worden alle mogelijkheden voor uw trap besproken en tonen wij u de beschikbare materialen met bijbehorende decor kleuren. Daarnaast wordt uw trap nauwkeuring ingemeten en stellen wij een passende prijsopgave voor u op. Wanneer u daarmee akkoord gaat, dan plannen wij de traprenovatie voor u in.

Stap 3 - Renovatie

Nadat uw traprenovatie is ingepland, zullen onze monteurs op de afgesproken dag en tijd uw trap komen renoveren. Uw traprenovatie zal binnen één dag gerealiseerd worden!

Ja, ik wil kosteloos een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.

Veelgestelde vragen

Is Traprenovatie Expert werkzaam in heel Nederland en België?

Jazeker! Traprenovatie Expert werkt met adviseurs door heel Nederland en Nederlandstalig België. Dus voor een traprenovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem nu contact met ons op en maak direct een afspraak met een adviseur bij u thuis.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Traprenovatie Expert kan uw trap voorzien van een fraaie nieuwe uitstraling. Een trap laten opknappen kan na verloop van tijd wenselijk zijn door slijtage aan de traptreden. Daarnaast kan ook de uitstraling van uw trap een goede reden zijn om te kiezen voor renovatie.

Moet ik oude bekleding op de trap verwijderen voordat jullie mijn trap onderhoudsvrij gaan renoveren?

Wij adviseren om eventuele vloerbedekking of resten hiervan te verwijderen, voordat onze monteurs langskomen. Kleine, harde lijmresten kunt u laten zitten.