Trap Bekleden

Wanneer u overweegt uw trap te vernieuwen of op te frissen is de trap bekleden een uitstekende keuze. Het biedt niet alleen een nieuwe uitstraling in huis, maar draagt ook bij aan comfort en veiligheid. In dit artikel leest u wat de mogelijkheden zijn van het bekleden van trappen. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken voor de trap in uw huis.

Waarom uw trap bekleden?

Een trap bekleden is een effectieve manier om uw trap niet alleen veiliger en onderhoudsvrij te maken, maar ook een mooie nieuwe look te geven. Of u nu kiest voor vinyl trapbekleding, het bekleden van de trap met PVC, laminaat of een andere optie. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Dit zijn enkele redenen waarom onze klanten kiezen voor een traprenovatie:

  • Veiligheid: Een goed beklede trap is minder glad en vermindert de kans op uitglijden. Een trapleuning en/of trapverlichting zorgt voor een veilige trap in het donker.
  • Onderhoud: Een trap laten bekleden met overzettreden zorgt voor een onderhoudsvrije trap.
  • Uitstraling: Een breed scala aan materialen en kleuren. Er  is altijd een trap die bij uw interieur past.
  • Duurzaamheid: Kwalitatieve materialen zorgen voor een lange levensduur van uw trap.

Wat zijn de opties in trapbekleding?

Wanneer u de trap wilt laten bekleden, wilt u natuurlijk de mooiste en veiligste trap. Maar ook een trap die bij uw huis en interieur past. Daarom zijn er diverse opties beschikbaar om uw trap mee te bekleden. Onderstaande materialen zijn een kleine greep van de mogelijkheden en hebben ieder hun eigen voordelen. Samen met u bekijken we graag uw persoonlijke voorkeuren en de stijl van uw woning.

  • PVC, HPL of Vinyl trapbekleding: Een populaire keuze die duurzaam en onderhoudsvrij is.
  • Tapijt: Biedt extra zachtheid en comfort maar is niet onderhoudsvrij.
  • Hout: Geeft uw trap een natuurlijk en warme uitstraling.

Waarom kiezen voor Traprenovatie Expert

Traprenovatie Expert onderscheidt zich door de persoonlijke benadering, het eerlijke advies en de aandacht voor details. We begrijpen als geen ander dat iedere trap uniek is en dat een traprenovatie een klus is waar u tegen op kunt zien. Juist daarom krijgt bij Traprenovatie Expert elke trap de aandacht die hij verdient. Onze vakmensen staan klaar om u te adviseren en samen met u, de perfecte oplossing voor uw trap te vinden. 

  • Persoonlijk advies: We luisteren naar uw wensen, voorzien u van eerlijk en goed advies. Daarnaast is een kosteloze offerte standaard bij ons. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.
  • Vakmanschap: Onze vakmensen hebben passie voor het vak en jarenlange ervaring in het bekleden van trappen.
  • Kwaliteit: We gebruiken alleen de beste materialen voor een duurzaam en naadloos eindresultaat. Daarom kunnen we ook 20 jaar garantie geven.

Uw trap laten bekleden door ons

Wanneer u besluit om uw trap te laten bekleden, zet u de eerste stap naar een veiliger en mooier huis. We begrijpen dat het renoveren van een trap een investering is in uw woning. Daarom staan we garant voor een resultaat dat uw verwachtingen overtreft.
Binnen 1 dag, zonder hak- of breekwerk, maken we van uw oude trap weer een veilige, onderhoudsvrije, vernieuwde trap waar u weer jaren mee vooruit kunt. 

Bent u klaar om de eerste stap te zetten naar een vernieuwde trap? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek of een showroombezoek. Samen brengen we uw wensen en de mogelijkheden samen en in beeld. Daarmee zorgen we ervoor dat uw trap weer jaren mee kan en een stijlvolle, veilige blikvanger wordt in uw huis.

Is uw trap geschikt voor een traprenovatie?

Benieuwd of wij uw trap in één dag kunnen omtoveren in een nieuw exemplaar? Ontdek het eenvoudig via onze traptest.

De oplossingen van Traprenovatie Expert

Onderhoudsvrije traprenovatie

Een prachtige trap waar je jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

Meer informatie

Houten traprenovatie

Massief houten traptreden uitgevoerd in de houtsoort van je keuze

Meer informatie

Traprenovatie voor een spiltrap

Traprenovatie Expert is de enige aanbieder binnen de Benelux die voor deze trappen een renovatie kan uitvoeren met HPL.

Meer informatie

Eendaagse traprenovaties met 20 jaar garantie

Is dit mijn trap?” Het is een reactie die wij vaak (en graag) horen, nadat wij een gerenoveerde trap hebben opgeleverd. Traprenovatie Expert vernieuwd uw oude trap en brengt deze helemaal in de stijl die u wenst. Daarbij heeft u een enorme vrijheid bij het kiezen van materialen en kleurdecors.

Gaat u voor HPL-kunststof overzettreden voor uw houten trap? Geeft u uw betonnen trap een tweede leven met overzettreden van massief hout? Of maakt u van uw stalen spilstrap een onderhoudsvrije trap met HPL-bloktreden? Wat u ook kiest: de beste kwaliteit, afwerking en service krijgt u er van ons standaard bij.

Offerte aanvragen

Overtuigd van ons product?

Wij kunnen ook uw trap in 3 stappen renoveren.

Het renoveren van open of dichte trappen van hout, beton of steen is hét specialisme van Traprenovatie Expert. Kwaliteit staat daarbij voorop. Net dat extra beetje werk om het eindresultaat naar een hoger plan te tillen. Een kwestie van mentaliteit.

Offerte aanvragen

Bekijk deze video

Stap 1 - Offerte aanvragen

De eerste stap is het aanvragen van een offerte. Nadat u de offerte heeft aangevraagd, neemt één van onze experts contact met u op. Indien u geïnteresseerd bent in specifiekere mogelijkheden betreft uw trap, kunt u een kosteloos adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs.

Stap 2 - Adviesgesprek

Tijdens het kosteloos adviesgesprek worden alle mogelijkheden voor uw trap besproken en tonen wij u de beschikbare materialen met bijbehorende decor kleuren. Daarnaast wordt uw trap nauwkeuring ingemeten en stellen wij een passende prijsopgave voor u op. Wanneer u daarmee akkoord gaat, dan plannen wij de traprenovatie voor u in.

Stap 3 - Renovatie

Nadat uw traprenovatie is ingepland, zullen onze monteurs op de afgesproken dag en tijd uw trap komen renoveren. Uw traprenovatie zal binnen één dag gerealiseerd worden!

Ja, ik wil kosteloos een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.

Veelgestelde vragen

Is Traprenovatie Expert werkzaam in heel Nederland en België?

Jazeker! Traprenovatie Expert werkt met adviseurs door heel Nederland en Nederlandstalig België. Dus voor een traprenovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem nu contact met ons op en maak direct een afspraak met een adviseur bij u thuis.

Waarom een traprenovatie laten uitvoeren?

Traprenovatie Expert kan uw trap voorzien van een fraaie nieuwe uitstraling. Een trap laten opknappen kan na verloop van tijd wenselijk zijn door slijtage aan de traptreden. Daarnaast kan ook de uitstraling van uw trap een goede reden zijn om te kiezen voor renovatie.

Moet ik oude bekleding op de trap verwijderen voordat jullie mijn trap onderhoudsvrij gaan renoveren?

Wij adviseren om eventuele vloerbedekking of resten hiervan te verwijderen, voordat onze monteurs langskomen. Kleine, harde lijmresten kunt u laten zitten.