Een veilige trap voor uw kinderen. En uzelf.

Veilig een trap op- en afgaan is voor jonge kinderen vaak een uitdaging. Het is daarom belangrijk om op en om uw trap tijdig de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen om vallen van de trap te voorkomen. Wij geven u een aantal tips. Sommige kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Bij andere kunt u vertrouwen op onze jarenlange kennis en ervaring. Denk bijvoorbeeld eens aan het dichtmaken van uw open trap.  

Vallen van de trap is helaas nog altijd één van de meest ernstige ongevallen die in huis kunnen gebeuren. Met name jonge kinderen vormen een kwetsbare groep. Des te belangrijker is het om op en om uw trap tijdig de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. We geven u een aantal tips die hopelijk niet helemaal nieuw voor u zijn.

Traphekje plaatsen

Een traphekje kopen en monteren is even simpel als doeltreffend om te voorkomen dat uw jonge kinderen niet zonder toezicht de trap kunnen betreden. Het meest veilig is om zowel boven als onder aan uw trap een hekje te plaatsen. Zodra uw kind in staat is om te rollen of weg te kruipen, is het tijd om de hekjes te monteren. Kinderen houden nu eenmaal van trappen. Als ze de kans krijgen kruipen ze, sneller dan u in de gaten heeft, richting uw trap.

Leren traplopen

Zoals zoveel dingen is ook traplopen een vaardigheid die u uw kind moet leren. Afhankelijk van hoe snel uw kind leert lopen en hoe vaak hij/zij het traplopen oefent, kan dit een tijdje duren.
Gaat u naar boven, laat uw kind dan aan de brede kant van de trap voor u uitgaan. Leer uw kind ook om, zodra het bij de leuning kan, altijd met één hand de leuning vast te pakken. Gaat u de trap af, ga dan altijd voor uw kind uit. Kan uw kind nog niet goed genoeg lopen, dan kan het zittend de trap afschuiven. 

Voorkom struikelgevaar

Nog iets dat u uw kinderen maar beter zo vroeg mogelijk kunt leren: laat nooit voorwerpen achter op de trap. Ook niet onderaan de trap. Als u bijvoorbeeld zelf de trap op en af loopt met een mand vol wasgoed en struikelt over een speeltje dat op de trap is achtergelaten, zijn de gevolgen vaak niet te overzien. 

Dichte trap is veiliger

Met name voor kleine kinderen is een open trap een stuk onveiliger dan een dichte trap. Omdat de stootborden ontbreken, lopen zij het gevaar dat ze met hun kleine voetjes in de opening stappen. Met alle vervelende consequenties van dien. Door een open trap dicht te maken gaat hun veiligheid en die van u er op vooruit.

Anti-slip treden & trapleuning

Wij kunnen het dichtmaken en renoveren van uw open trap verzorgen met onderhoudsvrije overzettreden van kras- en slijtvaste kunststoffen zoals HPL, PVC en Vinyl. Bovendien zijn deze treden anti-slip. Vanuit veiligheidsoogpunt is het verder aan te raden om uw trap te voorzien van een trapleuning, mocht u deze nog niet hebben.

Ja, ik wil kosteloos een offerte aanvragen

Traprenovatie Expert informeert u graag over de kosten van uw traprenovatie, vul daartoe onderstaand formulier in.